Xylem Energy Efficiency Summit - Ljubljana, Slovenija

Na ovom trodnevnom samitu, koji je organizovalo Xylem odeljenje za istočnu Evropu, pored firme Moser učestvovalo je oko 70 osoba, među kojima su bili distributeri Xylem brendova, kao i krajni potrošači odnosno korisnici ovih uređaja. Tema samita je bila energetska efikasnost Xylem proizvoda u tretmanu vode, a to su brendovi Flygt, Sanitaire, Godwin, Lowara i uz njih Wedeco i Leopold koje zastupa firma Moser.

Prvi deo samita su bila predavanja koja su održali redom, Olivijer Lamari, direktor Xylema za istočnu Evropu; Džoan Bretal, menadžer razvoja tehnologije; Kale Pakarinen, menadžer prodaje Flygt pumpi; Kristofer Eklund, menadžer prodaje; Larisa Lindstrom, menadžer prodaje Wedeco i Leopold.

Drugi deo samita su bile demo stanice Xylem brendova Flygt, Sanitaire, Godwin, Lowara, Wedeco, na svakoj od njih je predstavljen jedan proizvod brenda, kao i njegova prednost u odnosu na konkurenciju po pitanju energetske efikasnosti i troškova održavanja.

Moser prijatelj foruma Hotelijera

Na ovogodišnjem XI forumu hotelijera, održanog 28. novembra u Privrednoj komori Srbije, Moser d.o.o. je učestvovao kao prijatelj foruma.

XI forum hotelijera, na kome se već tradicionalno okupljaju vlasnici i menadžeri hotela, šefovi recepcije, menadžeri prodaje i marketinga, predavači sa fakulteta,  bio je pravo mesto za prezentaciju naših proizvoda koji imaju veliki značaj u hotelskoj industriji.

Poseta Birmingemu

Posećen je vodovod kojim se snabdeva Birmingem i okolina u kojem je filtersko postrojenje, staro pedesetak godina,  renovirano i zamenjeno novim LEOPOLD filterima (što će vrlo brzo bti i slučaj kod nas u Srbiji). Imali smo priliku da vidimo kako izgleda kompletan proces renoviranja po koracima, rušenje odnosno vađenje starih filtera, čišćenje i priprema postrojenja za postavljanje novih filtera, ugradnja filtera, postavljanje svih elemenata LEOPOLD filtera, postavljanje agregata u nivoima (silikon, antracit, pesak) kao i puštanje u probni rad.

Poseta Berlinu

Upoznali smo vlasnike porodične kompanije CWT koji su proizvođači i imaju patent za Vulcan tehnologiju. Na sastancima, na kojima smo se upoznali sa načinom rada, prednostima i benefitima ovih uređaja,i na kojima je ugovorena saradnja između CWT i Moser u kojoj je Moser ekskluzivni distributer Vulcan i Calmat uređaja za teritorije Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine.